ÇORUM / MERKEZ - Yunus Emre Ortaokulu

MUTLU ÇOCUKLAR, MUTLU HAYATLAR...

Okulumuz Yunus Emre Ortaokulu Anasınıfı A şubesi öğretmeni Derya ÇAYIRKUŞU ve öğrencilerinin katıldığı Okulda İyi Oluş temasına uygun olarak hazırlanan ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Hayatlar ‘eTwinning projemiz başlıyor. eTwinning projemiz 3 ülke (Türkiye, Romanya, Litvanya) 13 Okul Öncesi Öğretmeni ve öğrencilerinin uygulayacağı bir projedir.

Projemiz; erken çocukluk döneminde çocukların fiziksel,zihinsel, duygusal ve sosyal sağlığına yönelik iyi oluşlarını  sınıf içerisinde yapılan etkinliklerle desteklemeyi amaçlamaktadır. Kendi benliklerinin,yeteneklerinin farkında olan, yaşam kalitesini oluşturan her çocuk mutlu çocuk olma yolunda emin adımlar atacaktır. Erken çocukluk döneminde temelleri oluşturulan iyi oluş kavramı yaşamın her anında çocukları destekleyecektir. Bu desteklemeye etkinliklerle yardımcı olmak projemizin asıl amacıdır. Projenin tüm katılımcıları anasınıflarından oluşturulması vesilesiyle, okullar arasında işbirliği geliştirmeyi de hedeflemektedir.

Projemizde öğrencilerimizin farklı kültürleri tanıması, kullanacağımız web2 araçları ile öğretmen rehberliğinde teknolojiyi aktif kullanmaları, dijital etkinlikleri uygulamaları, işbirlikçi ve ortak ürünlere yer verilerek işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde uygulayacağımız etkinliklerle zenginleştireceğimiz okulda iyi oluş projemiz başlıyor.

Projemizde;

Fizikjsel İyi Oluş:

·        Sağlıklı Beslenme(Vitamin Şenliği)

·        Egzersiz ve Spor(Hikayelerle Çocuk Yogası)

·        Kaliteli Uyku (web2)

Duygusal İyi Oluş:

·        Duygularımız(hikayelerle)

·        Öfke İle Başa Çıkma (Sakin Ol Kutusu)

·        Empati(Kodlama Oyunu)

Bilişsel İyi Oluş:

·        Kitap Okuma

·        Problem Çözme, Eleştirisel Düşünme (Deney)

·        Zihinsel Etkinlikler (Web2)

Sosyal  İyi Oluş:

·        Arkadaşlık(Puzzle)

·        Sosyal Etkileşim, Etkili İletişim(Oyun)

·        Oyun (web2). Etkinliklerini yapmayı planlıyoruz.

20-03-2024

Pixton web2 aracı ile ailelerimizin ve çocuklarımızın oluşturduğumuz sanal sınıf uygulamamız.

Toy theater web2 ile hazırladığımız Sıralama oyunumuzu oynadık.

20-03-2024

Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 17:44 - Görüntülenme: 64